Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλη τη διεθνή κοινότητα εξηγούν τη στάση τους για το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναγνώριση. Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι συμφώνησαν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμίρ Πούτιν για το Άκκουγιου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων εν πτήση από το Ουζμπεκιστάν καθοδόν προς Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση ότι «υπήρχαν κάποια σχόλια εδώ και λίγο καιρό ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ενδέχεται να αναγνωρίσει την ‘τδβκ΄» και εάν έχει τεθεί αυτό το θέμα ή βρίσκονται σε συζητήσεις;’, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Εξηγούμε τη στάση μας για τη ‘Βόρεια Κύπρο’ όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και εξηγούμε τις προσδοκίες μας επιχειρηματολογώντας για τις πραγματικότητες». 

Για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, ο Τουρκος Προεδρος είπε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Ρωσία. «Με τη συμφωνία αυτή συμφώνησαν με την τουρκική εταιρεία IC που βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκεί. Συνεχίζοντας γρήγορα την επόμενη διαδικασία, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη μονάδα και να εγκαινιάσουμε την πρώτη μονάδα το 2023», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ