Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές εκλογές

Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2023 στην Κύπρο συνέχισαν την Παρασκευή τις επαφές, επισκέψεις και παρεμβάσεις τους για διάφορα ζητήματα.

Συνάντηση Μαυρογιάννη με Αντιπροσωπεία Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε η υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος στη σημερινή συνάντηση που είχε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ), στο εκλογικό του επιτελείο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μαυρογιάννης, αφού συνεχάρη το Πυροσβεστικό Σώμα για το έργο του, ανέφερε ότι «είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου. Έγινε παρουσίαση των διαρθρωτικών αλλαγών που επισυμβαίνουν στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες και τα ζητήματα που εγείρονται στη δουλειά τους».

Ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της υποστελέχωσης και άλλα ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για να μπορέσει ο τόπος να έχει μία πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία να ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις και στις ανάγκες του 21ου αιώνα. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε την πόλη της Λάρνακας

Την πόλη της Λάρνακας επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, τα έργα που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, καθώς και προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και χρειάζεται η συμβολή του κράτους.

Αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για τη Λάρνακα, ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής των Επιστημών της Θάλασσας στην πόλη. Επί τάπητος τέθηκε επίσης το θέμα της εκμετάλλευσης του χώρου του Διανελλείου Ιδρύματος, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Καμάρων.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης το Κέντρο Αριστείας Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) το οποίο δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα της έρευνας και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα, τη γαλάζια οικονομία,  τη ναυτιλιακή τεχνολογία, τη συλλογή θαλάσσιων δεδομένων και την ενάλια αρχαιολογία. Ακολούθησαν επισκέψεις στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας, στο Ταχυδρομείο Λάρνακας και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια Aimis Sergiou και ScalaMed.

Χθες, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς επίσης τρόποι αντιμετώπισής τους. Ανάμεσα σε άλλα τέθηκε το θέμα της ανάγκης παροχής περισσότερων ωφελημάτων σε τρίτεκνες οικογένειες, κατά το πρότυπο των πολύτεκνων οικογενειών, η επαναξιολόγηση επιδομάτων και φορολογικών ελαφρύνσεων και η στεγαστική πολιτική για πολυμελείς οικογένειες.

Κρατούν το σχέδιο Ανάν ζωντανό, αναφέρει ο Κολοκασίδης

 Αν οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν στιγμές 2004 πρέπει να ξυπνήσουν, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίσης.

«Νεκραναστήθηκε ο παλαιός αστέρας της κυπριακής διαπραγμάτευσης ο Αλβάρο Ντε Σότο για να  διεκδικήσει μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας θυμίζοντας τον διαβόητο του ρόλο στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν», αναέφερει.

Προσθέτει ότι το σχέδιο Ανάν δεν πέθανε όπως πολλοί ίσως νομίζουν, «απλά ξαποσταίνει». Η εγκληματική διαπραγμάτευση της ε/κ πλευράς και του ένοχου κομματικού συστήματος από το 2008 μέχρι 2017, συμπληρώνει, όχι μόνο το κράτησε ζωντανό αλλά το επανέφερε.