Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπξ

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω της η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο ρόλος της ως μονάρχη και Αρχηγού της οικογένειάς μας της Κοινοπολιτείας θα είναι αξιοσέβαστα επί μακρόν, έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', στην οικία του Ύπατου Αρμοστή του ΗΒ στην Κύπρο, Irfan Siddiq Obe.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων την Πέμπτη το πρωί, εξέφρασε βαθιά λύπη για τον θάνατο της Βασίλισσας. "Η κληρονομιά που αφήνει και ο εμβληματικός της ρόλος ως μονάρχη και Αρχηγού της οικογένειάς μας της Κοινοπολιτείας θα είναι αξιοσέβαστα επί μακρόν. Η Ελισάβετ Β' θα μείνει ζωντανή στη μνήμη για την αφοσίωσή της και το αίσθημα του καθήκοντος που είχε για τον λαό της, ένα σύμβολο σταθερότητας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η βασιλεία της θα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια ιστορία", πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Τέλος, κ. Κασουλίδης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Βασιλική Οικογένεια, την Κυβέρνηση και τον λαό του ΗΒ.

Ο κ. Κασουλίδης, τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, ο οποίος επίσης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων, είχε στη συνέχεια μια σύντομη συνάντηση με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.