Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Τις προτάσεις του προεκλογικού του προγράμματος για την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και τους στόχους της διακυβέρνησης του για τους τρεις τομείς, παρουσίασε χθες το απόγευμα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Σε εκδήλωση με τίτλο «Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση και Προαγωγή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού για τους πολίτες του αύριο», ανέφερε ότι συνειδητά επέλεξε να ξεκινήσει την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων από την Παιδεία. 

«Είναι το κορυφαίο εργαλείο αν θέλει μια πολιτεία, ένα κράτος, να θεμελιώσει στους πολίτες της, ειδικά στους νέους που αποτελούν τη συνέχεια και το μέλλον, αρχές και αξίες, γνώσεις και δεξιότητες που οριζοντίως απαιτούνται για να προοδεύσει ένας τόπος είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά», επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Στην εκδήλωση μίλησαν για την εκπαίδευση ο διδάκτωρ Στέλιος Ορφανού, για τη διαχρονική αξία του πολιτισμού η ιστορικός και συγγραφέας Ελένη Νικήτα και για την πολυδιάστατη σημασία του Αθλητισμού η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα. 

Βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Λεμεσό επισκέφθηκε το μεσημέρι ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. 

Χθες βράδυ ο υποψήφιος για την προεδρία επισκέφθηκε την Πύλα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και έτυχε ενημέρωσης για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα. 

«Είναι μια κοινότητα και μια περιοχή όπου υπάρχει συνύπαρξη των δυο κοινοτήτων και αυτό είναι η θετική πλευρά, η αρνητική πλευρά βεβαίως είναι μια κατάσταση οιονεί ανομίας η οποία επιτρέπει σε διάφορα στοιχεία, παράνομα και εγκληματικά πολλές φορές να επιδίδονται σε δραστηριότητες που χαλούν τον κοινωνικό ιστό», ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης. 

Ενώ σε γραπτή δήλωση ο κ. Μαυρογιάννης, αναφέρει ότι απαιτείται πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσίων και αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Τις αποκαλύψεις για την εκμετάλλευση των τουρκοκυπριακών περιουσίων σχολιάζει επίσης και ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος ζητά άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και αυστηρές τιμωρίες σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες. 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μάριος Ηλιάδης επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Γενετικής, ο οποίος δήλωσε την συμβολή του ινστιτούτου στη μετάβαση της κυπριακής κοινωνίας στην ψηφιακή εποχή.