Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξηβ

Ο παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά είναι ένα έργο σημαντικά αξιόλογο, το οποίο προσθέτει στη σαφώς αναβαθμισμένη εικόνα και ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Παραλιμνίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της τρίτης φάσης του παραλιακού πεζόδρομου του Πρωταρά.

"Ως καταφανώς διαφαίνεται μέσα από τη χρηματοδότηση του παρόντος με ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ – 4 εκ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 2 εκ. είναι η συνεισφορά του δήμου -  διαθέτουμε και το αποδείξαμε ότι διαθέτουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα να στηρίξουμε την αναπτυξιακή πολιτική της τοπικής Αρχής, προωθώντας έργα τα οποία επιφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι την ίδια βούληση επιδεικνύουμε εμπράκτως για κάθε κοινότητα, Δήμο και Επαρχία.

Με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης του πεζόδρομου και τη δρομολόγηση της τέταρτης και πέμπτης φάσης διανοίχθηκε ο δρόμος για τον σχηματισμό ενιαίου παραλιακού μετώπου, πέραν των 15 χιλιομέτρων, σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα, πρόσθεσε, δημιουργήθηκαν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής της τουριστικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη, μέσα από την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, την παροχή των απαραίτητων υποδομών εξυπηρέτησης, την εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες παραλίες και χώρους αναψυχής, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ο πεζόδρομος συγκεντρώνει πλήθος ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. "Πραγματικά αποτελεί ένα καμάρι και ένα σημείο αναφοράς της περιοχής που δεν συναντάται σε καμιά άλλη των λοιπών πόλεων", σημείωσε.

Πέραν της προφανούς αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, αναμένεται η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η αύξηση των εσόδων από παραδοσιακές και νέες αγορές επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είπε, ενώ σημείωσε ότι με μια σειρά άλλων έργων, επιτυγχάνεται η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου και ευρύτερα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνολικά τα έργα της τελευταίας δεκαετίας που έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης ή έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Παραλιμνίου, ανέρχονται σε πέραν των 55 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι η ανέγερση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ύψους πέραν των 9 εκατομμυρίων ευρώ, η ανέγερση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, η αναβάθμιση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ύψους πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στα έργα συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή τμήματος της λεωφόρου «1ης Απριλίου», ύψους πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή έργα συνολικού κόστους €13,39 εκατομμυρίων για την κατασκευή του οδικού δικτύου και του ποδηλατοδρόμου στην περιοχή «Κάππαρη» και την αναβάθμιση του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι η περιοχή θα ωφεληθεί και από τη δημιουργία της Μαρίνας Παραλιμνίου και της Μαρίνας Αγίας Νάπας σε κρατική γη, τα βελτιωτικά έργα στο υδρευτικό δίκτυο στην περιοχή Κοκκινόκρεμμου, συνολικού κόστους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, την κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Άχνας ύψους 30,5 εκ. ευρώ και τον εμπλουτισμό δύο τεχνητών υφάλων στο Παραλίμνι και την Αγία Νάπα.

"Αξίζει, επιπλέον, να σημειώσω ότι στους Δήμους και κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, από το 2015 όταν το κράτος κατέστη ικανό να δαπανά για επενδύσεις και έργα υποδομής, υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με την καθοριστική συμβολή της Κυβέρνησης, είτε μέσω της διάθεσης εθνικών κεφαλαίων είτε μέσω της προώθησης σειράς έργων για συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία, 86 έργα συνολικού κόστους 213 εκατομμυρίων ευρώ", ανέφερε, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο του Παραλιμνίου όσο και των υπολοίπων δήμων της περιοχής, επέτρεψε την υλοποίηση έργων κοινής ωφέλειας που θεωρούνται αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

"Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξή μας, για το υπόλοιπο της θητείας, και πιστεύω ότι θα έχω σύντομα ενδεχόμενες προτάσεις που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, έτσι ώστε να δούμε τι μπορεί να εξαγγελθεί για να αποτελέσει δέσμευση για τους επόμενους και μια συνέχιση του έργου που μαζί ξεκινήσαμε", κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ηρ
δεη
βδρ
ξηβ
ηβ