Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφανου - αβερωφ

Σοβαρές καταγγελίες, για εισφορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό από πρόσωπα πολιτογραφήθηκαν στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και οι οποίες κατά τα λεγόμενα του φωτογραφίζουν διαπλοκή, έκανε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. 

Μιλώντας στη συνεδρία της Ελέγχου της Βουλής, ο κος Χριστοφίδης, αναφέρθηκε ονομαστικά σε πέντε ξένους επενδυτές, οι οποίοι με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε Πινδάρου, έκαναν εισφορές συνολικού ύψους 205 χιλιάδων ευρώ, στο κυβερνών κόμμα. Ο ένας πριν και οι υπόλοιποι τέσσερις αμέσως μετά την πολιτογράφηση τους. 

 Εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα και θέματα τάξης. Γιατί δόθηκαν αυτές οι εισφορές και γιατί δόθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πολιτογράφηση τους;

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε μάλιστα, τόσο τον Γενικό Ελεγκτή και τον Επίτροπο Διαφάνειας, όσο και άλλες αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το ζήτημα, καθώς όπως σημείωσε, δημιουργούνται ερωτήματα και υπόνοιες για άμεση σύνδεση της εισφοράς των εν λόγω επενδυτών προς το κυβερνών κόμμα με την πολιτογράφησή τους. 

Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πλήξει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα πέσει ξανά στο κενό, ήταν το σχόλιο της βουλεύτριας του κόμματος Σάββιας Ορφανίδου. 

 Όλα αυτά τα στοιχεία, όπως παραδέχθηκε και οι ίδια η αντιπολίτευση, είναι δημοσιοποιημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος με πλήρη διαφάνεια και με βάση τους εναρμονισμένους νόμους της Greco. Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί η αντιπολίτευση να πλήξει τον Δημοκρατικό Συναγερμό χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία, και όπως και στην πρώτη φορά, η προσπάθεια θα πέσει στο κενό

Στην παρέμβαση του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, έθεσε και θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς όπως ανέφερε, 353 αιτήσεις για πολιτογραφήσεις έχουν κατατεθεί από δικηγορικά γραφεία που ανήκουν σε νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή σε συγγενικά τους πρόσωπα 1ου βαθμού. 

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη


Έχουμε ζητήσει από τον Επίτροπο Διαφάνειας να αποφανθεί για αυτή την πρωτοφανή σύγκρουση συμφέροντος, αφού τα μέλη της κυβέρνησης με τις αποφάσεις τους απέδιδαν οικονομικό όφελος στους ίδιους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα

Κάλεσε δε και τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει σε πόσες από αυτές τις περιπτώσεις, που πέρασαν από ο Υπουργικό, συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης για πολιτογράφηση, οι υπουργοί που είχαν σχέση με τα δικηγορικά γραφεία που υπέβαλλαν την αίτηση.