Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας, ανέφερε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της ΠΟΠΟ, Ευθύμιο Στρούθο, και αντιπροσωπεία από μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΠΟ, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες καθώς και τις προτάσεις της ΠΟΠΟ για την αντιμετώπισή του.

Ανέφερε επίσης ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για την πλήρη αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών.

Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε για την εκτενή ενημέρωση που του έγινε και συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση και των προτάσεων της ΠΟΠΟ, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε και τους βασικούς άξονες του προεκλογικού του προγράμματος.

Ο κ. Στρούθος στο τέλος παρέδωσε στον κ. Χριστοφίδη το ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου της ΠΟΠΟ με τα βασικά αιτήματα της Οργάνωσης καθώς επίσης και τις προτάσεις της για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής, καταλήγει το δελτίο Τύπου.