Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρακολουθήσεις

Απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί εμπλοκής της Κύπρου στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα, η κυβέρνηση, την ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές σε ελλαδικά μέσα. 

«Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Κύπρου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, ο Διοικητής της ΚΥΠ ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά τις δράσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίες επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα π-ου αφορούν την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. 

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έγιναν μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου και αφού προηγήθηκε νέα δριμεία επίθεση από το ΑΚΕΛ. 


«Τα στοιχεία που εμπλέκουν την κυβέρνηση και το κράτος μας με παράνομες παρακολουθήσεις είναι υπαρκτά και η συσκότιση που προσπαθεί να επιβάλει το Προεδρικό και η Πινδάρου δεν θα περάσει. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται, το κράτος δικαίου πλήττεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται άλλοτε με την ανοχή και άλλοτε με τη συνέργεια των κυβερνώντων.», σημείωσε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού. 

Στα άκρα η κόντρα ΑΚΕΛ Δημοκρατικού Συναγερμού και για την πρωτοβουλία Αβέρωφ Νεοφύτου για το μεταναστευτικό ζήτημα. 


Ως γνωστόν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη χθες στο Κονγκό, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, για επαφές με πολιτειακούς αξιωματούχους για το μεταναστευτικό, πρωτοβουλία που σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από το κόμμα της αριστεράς, όσο και από ανθυποψήφιους του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

«Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δεν αποκαθίσταται ούτε με ημίμετρα, ούτε με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας, αλλά ούτε και με πυροτεχνήματα. Γιατί τέτοιο αποτελεί η «πρωτοβουλία» του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει για Κονγκό και Καμερούν.», επισήμανε ο κ. Δαμιανού. 

«Υπό ποια ιδιότητα; Έχει αντικαταστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή; Εννέα χρόνια τι έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση;», ανέφερε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ, το οποίο κατηγόρησε για άκρατο μηδενισμό. 

«Το ΑΚΕΛ, του οποίου η πολιτική για το μεταναστευτικό είναι ανύπαρκτη, που θέλει τη χώρα η οποία σηκώνει ήδη δυσανάλογο βάρος, χωρίς κανένα έλεγχο, σήμερα αποδοκιμάζει την διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν στο ΑΚΕΛ ως επαγγελματίες επικριτές που δεν πράττουν το παραμικρό.», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.  

Πυρά κατά πάντων για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε, εξάλλου, το ΕΛΑΜ. 

«Να θυμίσουμε το ΑΚΕΛ που σήμερα ΟΡΘΩΣ μιλά για παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ότι μέλη της Κυβέρνησης ήταν ΚΑΙ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ΚΑΙ ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ο δικός τους υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης.», ανέφερε το ΕΛΑΜ.