Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ισραήλ Παλαιστίνη λωρίδα της Γάζας

Νύχτα κόλασης. Ρουκέτες εκτοξεύονται από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ, με τους κατοίκους να τρέχουν να κρυφτούν στα καταφύγια. 


Είναι η απάντηση των Παλαιστίνιων μαχητών στην ειδική επιχείρηση που εξαπέλυσαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ με στόχο την ένοπλη οργάνωση «Ισλαμική Τζιχάντ». 


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ δήλωσε πως

Ο αγώνας μας δεν είναι εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα. Η «Ισλαμική Τζιχάντ» είναι υποκατάστατο του Ιράν που θέλει να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ και να σκοτώσει αθώους Ισραηλινούς. Ο αρχηγός της «Ισλαμικής Τζιχάντ» είναι στην Τεχεράνη αυτή τη στιγμή. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε το λαό μας 


Τα πλάνα είναι από την ισραηλινή από αέρος επίθεση κατά πολυώροφου κτηρίου στην Γάζα. 15 οι νεκροί, μεταξύ τους και μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας ηγετικό στέλεχος. Ανάμεσα στους νεκρούς και άμαχοι. Μεταξύ τους και ένα 5χρονο κορίτσι. 

80 οι τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές, που θα διαρκέσουν μια βδομάδα όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Το Ισραήλ απέρριψε μάλιστα πρόταση διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, για αποκλιμάκωση της έντασης. 

Με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» να δηλώνουν πως

 Οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για το έγκλημά τους 

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και σήμερα με ένταση, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Γάζα. 

Σε εφόδους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν 19 μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ, με την οργή των Παλαιστινίων να ξεχειλίζει. 


Παγκόσμια είναι η ανησυχία για το νέο κύκλο αίματος που απειλεί την εύθραυστη ειρήνη στη Μέση Ανατολή. 

Οι αναλυτές φοβούνται συγκρούσεις διαρκείας και αναζωπύρωση της έντασης, κυρίως μετά το αίτημα που έχει υποβάλει ομάδα Εβραίων για είσοδο στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ Ακσα για προσευχή. 

Ήδη η Χαμάς προειδοποίησε ότι εάν τους επιτραπεί η είσοδος, θα βάλει φωτιά στα πόδια των Σιωνιστών.