Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Ενώπιον χιλιάδων φίλων και υποστηρικτών του, που συγκεντρώθηκαν σε γνωστό παραλιακό μαγαζί στη Λάρνακα, μίλησε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην οικονομική κρίση του 2013, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καθώς και στις πρωτόγνωρες συνθήκες ανασφάλειας που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Έρχονται τρικυμίες, έρχονται καταιγίδες και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ναρκοπέδιο. Όμως, φίλες και φίλοι, έχω εμπιστοσύνη στην δύναμη σας γιατί ξέρουμε πάντα εμείς στα δύσκολα, τις κρίσεις να τις μετατρέπουμε σε μεγάλες ευκαιρίες για τον τόπο μας.

 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συναντήθηκε το πρωί στο εκλογικό του επιτελείο, με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. Είχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση, μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία ο τόπος υποφέρει από τη φτωχοποίηση και την ακρίβεια, που δεν οφείλεται, όπως τόνισε, μόνο σε εξωγενείς, αλλά και σε ενδογενείς παράγοντες.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι:

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με τη φορολόγηση των καυσίμων, όπου έχουμε οιονεί απροσδόκητα κέρδη για το κράτος, τα οποία δεν μπορούν να υπάρχουν σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου ο κόσμος υποφέρει από την ακρίβεια.

 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μάριος Ηλιάδης, σε δηλώσεις ανέφερε πως παρά την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, η κυβέρνηση μπλοκάρει κάθε προσπάθεια ανακούφισης του λαού, όπως είναι τα νομοσχέδια για αντιμετώπιση της ακρίβειας, που θα έδιναν ανάσα στους πολίτες.

Ο Μάριος Ηλιάδης υποστήριξε ότι:

Μόνο μία έντιμη, αξιόπιστη και ειλικρινής ηγεσία μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τους απλούς ανθρώπους. Μια ηγεσία που τολμά.

 

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος για την προεδρία Κώστας Χριστοφίδης, με την οποία, χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές, λαϊκίστικες και μη αποτελεσματικές προσεγγίσεις, τις νομοθεσίες που ψήφισε η πλειοψηφία της βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. Και καταθέτει προτάσεις για στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και μέτρα καταπολέμησης των στρατηγικών κακοπληρωτών.