Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νικος δενδιας

Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της 55ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ASEAN, που διεξάγεται στην Καμπότζη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών Εξωτερικών, συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που άπτονται των διμερών σχέσεων όσο και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας, και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

«Στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ ASEAN, πραγματοποίησα διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi», ανέφερε ο κ. Δένδιας, στην ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση, επισήμανε ότι συζητήθηκαν οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις «υπό το φως της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, με έμφαση σε εμπόριο, επενδύσεις, τουρισμό και πολιτισμό».

«Επιπλέον, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό. Υπογραμμίσαμε αμφότεροι την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», καταλήγει η ανάρτηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.