Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακριβεια

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ με φόντο την αναπομπή των νομοθεσιών για ΦΠΑ σε καύσιμα, ρεύμα και αναστολή εκποιήσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Αφορμή οι δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας, Χρήστος Πολυκάρπου, ο οποίος ανέφερε πως η αναπομπή των νομοθεσιών αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέφερε πως «σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ σημειώνω ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και σίγουρα δεν χρειάζεται πιστοποιητικά από το ΑΚΕΛ, τόσο με τα πακέτα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και με τρία πακέτα στήριξης για αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση της τιμής της ενέργειας διεθνώς, το τελευταίο εκ των οποίων ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη».

Την ίδια ώρα, σημειώνει πως «η Κυβέρνηση απέδειξε, μάλιστα, ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις δυσκολίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα της οικονομίας».

«Η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό. Στον λαϊκισμό και στην ανικανότητα που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ και που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησε στην καταστροφή. Εξ ου και η Κυβέρνηση ανέπεμψε νόμους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις της οικονομίας, να επιβραβεύσουν τους κακοπληρωτές και να διασπαθίσουν χωρίς αποτέλεσμα τα οικονομικά αποθέματα που με τις θυσίες των πολιτών πετύχαμε», είπε καταληκτικά ο Υπουργός Οικονομικών.

ΑΚΕΛ: Θα απορρίψουμε τις αναπομπές του Προέδρου στην Ολομέλεια

Νωρίτερα, σε γραπτή του δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας, Χρήστος Πολυκάρπου ανέφερε πως «η αναπομπή των νομοθεσιών για την ακρίβεια και τις εκποιήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και τους εργαζόμενους».

«Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού επαναλαμβάνουν εαυτό. Εγκρίνουν εν ριπή οφθαλμού νομοσχέδια για να στηρίξουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά διυλίζουν τον κώνωπα σε μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των εργαζομένων», είπε μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως «την ώρα που το κύμα ακρίβειας και οι οικονομικές δυσκολίες γιγαντώνονται, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αρνείται να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα που στηρίζουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Το ΑΚΕΛ θα απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής», επισημαίνει καταληκτικά.