Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Συνάντηση με τον απερχόμενο Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Στίβεν Λίλι, είχε το πρωί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Συζήτησαν το Κυπριακό, την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς επίσης και για τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ. Lillie για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια. Τέλος ευχήθηκε τα καλύτερα στον κ. Lillie για την περαιτέρω πορεία και σταδιοδρομία του 

Με νέους της Λεμεσού συνομίλησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τη νεολαία, η ομάδα εθελοντών και υποστηρικτικών της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του. 

Αντίμετρα στα οδοφράγματα σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις σε Αμμόχωστο και ΑΟΖ ζητά ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης. 

Η κυβέρνηση ως πρώτη αντίδραση να κλείσει πάραυτα το οδόφραγμα της Δερύνειας και να θέσει υπό εξέταση το κλείσιμο και άλλων οδοφραγμάτων. Ας δείξει επιτέλους κάποια ψήγματα αντίστασης 

Στις προεκλογικές δαπάνες και τον περιορισμό που έχει ο κάθε υποψήφιος για έξοδα μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πριν από τις εκλογές, αναφέρονται σε ανακοινώσεις τους οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Μάριος Ηλιάδης. Αφορμή ήταν η δημοσιοποίηση έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για τις δαπάνες υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του 2021. 


Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης

Πολύ λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι όλες οι δαπάνες που γίνονται πριν την έναρξη του προεκλογικού εξαμήνου δεν προσμετρώνται στο ποσό του ενός εκατομμύριου. Αλλά και εάν ακόμη υποψήφιος σε αυτή την περίοδο δαπανήσει πέραν του ενός εκατομμυρίου αλλά διευθετηθεί το ποσό να εξοφληθεί μετά τις εκλογές επίσης καλύπτεται από τη νομοθεσία

Ενώ ο Μάριος Ηλιάδης σχολίασε ότι

Είναι ξεκάθαρο ότι η υφιστάμενη νομοθεσία που διέπει τις εκλογικές δαπάνες στις Βουλευτικές αλλά και τις Προεδρικές Εκλογές έχει πολλές «τρύπες» και «παράθυρα» που επιτρέπουν σε κάποιους να την παραβιάζουν, να δαπανούν τεράστια αδήλωτα ποσά και να έρχονται έτσι σε πλεονεκτική θέση έναντι των συνυποψηφίων τους.