Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές εκλογές

Συνέχεια στις επαφές που έχει με φορείς και εκπροσώπους της παιδείας, έδωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με την ηγεσία της ΠΟΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης των δασκάλων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση και έγινε ανταλλαγή απόψεων για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Ακούσαμε εισηγήσεις τις οποίες μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα μας για την αναβάθμιση της Παιδείας και δημιουργίας των προοπτικών για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και η δημόσια εκπαίδευση», σημείωσε με τη σειρά της η Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Με αφορμή την επανάληψη απόψε από το ΡΙΚ της πρώτης τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων, ανακοίνωση εξέδωσε ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

«Η πορεία προς τα βράχια της διχοτόμησης είναι η κληρονομία της διακυβέρνησης «Αναστασιάδη και συνεργάτες». Αυτή την κληρονομιά την απορρίπτω», είπε.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μάριος Ηλιάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι προκλητικά αδιάφορη στην προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

«Απέδειξαν επανειλημμένα ότι η μόνη μερίδα του λαού που τους ενδιαφέρει και υπηρετούν είναι οι προνομιούχοι της ζωής και όχι ο απλός άνθρωπος. Οι πολίτες πρέπει να τολμήσουν να αναδείξουν μία νέα ηγεσία», υποστήριξε.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε χωριστές επαφές με αντιπροσωπείες της ΠΟΒΕΚ και της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας, ζήτησε την ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

«Το Εκλογικό Επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη καλεί τους υπόλοιπους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψήφιους που στηρίζουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη, κυρίους Χριστοδουλίδη και Νεοφύτου, να στηρίξουν το ψήφισμα», υπογράμμισε.

Ενώ σφοδρή επίθεση στον Νίκο Χριστοδουλίδη έκανε ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με αφορμή την πρόταση του τέως υπουργού εξωτερικών για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

«Όλες αυτές οι «φανφάρες» βέβαια λέγονται από τον κ. Χριστοδουλίδη για να χαϊδέψει τη λεγόμενη νέα στρατηγική του ΔΗΚΟ, η οποία είναι επίσης ένα πυροτέχνημα των διαχρονικών της αδιεξόδων», όπως ισχυρίστηκε.