Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και οι εκπαιδευτικοί συζήτησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης με την Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που φιλοξενήθηκε το πρωί στα γραφεία της οργάνωσης των καθηγητών.

«Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε σε μία πραγματική αλλαγή στα θέματα της Παιδείας και ευρύτερα στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία μας και τον εκπαιδευτικό κόσμο», είπε κ. Μαυρογιάννης.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε πως «τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στην ΟΕΛΜΕΚ και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε».

Ο κ. Μαυρογιάννης το απόγευμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Accept ΛΟΑΤΙ και ακολούθως συμμετείχε σε συζήτηση με τη νεολαία.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Αχιλλέας Δημητριάδης, την Τετάρτη εγκαινιάζει το εκλογικό του επιτελείο επί της λεωφόρου Κένεντι στη Λευκωσία και με ανακοίνωση προσκαλεί τους πολίτες σε διάλογο.

«Για να αλλάξει πορεία η Κύπρος: με το Τίμιο Κράτος να ανακόψουμε τη διχοτόμηση και να φέρουμε ξανά την ελπίδα για μια Κύπρο, επανενωμένη και πράσινη», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Επίθεση στο ΡΙΚ για τη διοργάνωση της τηλεμαχίας Νεοφύτου, Μαυρογιάννης, Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε ο εκ των ανθυποψηφίων τους Γιώργος Κολοκασίδης.

«Ήδη το ΡΙΚ έχρησε τους τρείς υποψήφιους "βασικούς υποψήφιους". Καμία σκέψη για παροχή ισότιμου χρόνου σε όλους τους υποψήφιους όπως θα έπρεπε», ανέφερε ο κ. Κολοκασίδης.

Κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ξιφουλκεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις τέσσερις συνεργάτιδες του στο Προεδρικό.

«Όπως σε μια οικογενειακή επιχείρηση, το αφεντικό κάνει, λίγο-πολύ, ό,τι γουστάρει, έτσι και ο Πρόεδρος θεωρεί ότι μπορεί να διορίζει όποιον θέλει, όποτε θέλει, για όσο θέλει», δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Ενώ, ο επίσης ανεξάρτητος Μάριος Ηλιάδης, ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τις οργανώσεις της Κοινωνικής Συμμαχίας που ζητούν την ανάκληση του διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στον Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.