Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

Θα κρατήσουμε τους γεωργούς μας και θα φέρουμε την νέα γενιά στην γεωργική παραγωγή δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσιάζοντας στην Αναφωτία τέσσερεις συναφείς πολιτικές.

Ο κ. Νεοφυτου είχε το πρωί συνάντηση με επαγγελματίες γεωργούς της κοινότητας Αναφωτίαςκαι του Μαζωτού και κατοίκους της υπαίθρου. Μετά από τη συνάντηση, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτίας, εξέφρασε επίσης την βούλησή του να δοθούν λύσεις στον αγροτικό κόσμο.

«Έχω πει τέσσερα πράγματα που πρέπει όχι μόνον να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη αλλά είναι και πολιτική μου θέση και βούληση να δώσουμε λύση», είπε, σημειώνοντας ότι το πρώτο αφορά «την ενιαία τιμολόγηση στο αρδευτικό νερό για όλους τους γεωργούς».

«Πρέπει μια να είναι η τιμολόγηση αλλά και μια  πολιτική που να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε γεωργό να έχει πρόσβαση στο νερό γιατί χωρίς νερό δεν μπορείς να έχεις παραγωγή» πρόσθεσε.

Το δεύτερο, είπε, αφορά τους αγροτικούς δρόμους, «ένα θέμα που εκκρεμεί από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέση μου είναι διαμέσου της απαλλοτρίωσης χωρίς να χρειαστεί το κράτος να πληρώσει κόστος γιατί τα χωράφια που θα έχουν πλέον δημόσιο δρόμο, θα πάρουν περισσότερη αξία άρα δεν χρειάζεται να πληρωθούν αποζημιώσεις».

Το τρίτο είναι τα επισκέψιμα αγροκτήματα «για να δώσουμε την δυνατότητα στους γεωργούς να έχουν ένα έξτρα εισόδημα κτίζοντας κάποια διαμερίσματα ή σπιτάκια για τα επισκέψιμα αγροκτήματα» και το τέταρτο σημείο είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού σε κοινότητες της υπαίθρου να μπορεί να χρησιμοποιείται από την οικοκυρά για οικοτεχνία «πάλι για συμπλήρωμα του εισοδήματος». 

«Πιστεύω μέσα από αυτές τις τέσσερεις πολιτικές θα δώσουμε πραγματική δύναμη και να κρατήσουμε τους γεωργούς μας αλλά και να φέρουμε και την νέα γενιά στην γεωργική παραγωγή, σε μια εποχή που όλοι προβλέπουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινωνία είναι και η έλλειψη τροφίμων» κατέληξε.