Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νικόλας Παπαδόπουλος

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει πλέον περιθώρια άλλων υποχωρήσεων στο εθνικό μας θέμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι «ήδη έχουμε υπερβεί το όριο που επιβάλλει η ιστορία μας, το σημείο που επιτρέπει η προοπτική εθνικής και φυσικής μας επιβίωσης και ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της στρατηγικής και τακτικής μας στο Κυπριακό, αλλά και η σημαντική αύξηση των αμυντικών δαπανών και η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς».

«Ας το καταλάβουν όλοι επιτέλους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να δώσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να παγιώνονται τετελεσμένα και δεν πρόκειται να γίνουμε προτεκτοράτο της Τουρκίας και επαρχία της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ονειρεύεται ο Ερντογάν», είπε ο Προέδρος του ΔΗΚΟ σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση του κόμματος στον περίβολο του Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε ότι «οι θλιβερές επέτειοι της προδοσίας και της εισβολής, προκαλούν έντονα τη μνήμη μας, που οδηγείται στις σκλαβωμένες περιοχές του ωραίου νησιού μας και είναι η ανάμνηση τους προσκλητήριο σε αγώνα για το ξεσκλάβωμα τους».

Όπως είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, «αυτό το προσκλητήριο είναι το νόημα που σηματοδοτούν οι δύο μαύρες επέτειοι και η επιταγή που μας καταλείπουν δεν είναι άλλη, παρά η επίδειξη αντιστασιακού πνεύματος και αγωνιστικής πορείας».

«Όσοι αντιστέκονται, όσοι επιμένουν και αγωνίζονται, επιβιώνουν. Όσοι κουράζονται και υποτάσσονται, λυγίζουν και χάνονται» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και αναφέρθηκε στις επί δεκαετίες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία κατά τις οποίες, όπως είπε, 2υποχωρούμε, παραχωρούμε, εκχωρούμε κι αποτέλεσμα δυστυχώς, μηδέν».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Τουρκία, όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε μια έστω υποφερτή, αλλά λειτουργική και βιώσιμη λύση, τώρα απαιτεί λύση δύο κρατών».

Πρόσθεσε ότι «είναι πλέον δηλωμένη από την Άγκυρα η θέση της Τουρκίας να θέσει υπό τον έλεγχο της – έδαφος, αέρα και θάλασσα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε στην ομιλία του ότι «η αδικία μπορεί πολλές φορές να επικρατήσει, αλλά πάντα εφήμερη και πεπερασμένη είναι η επικράτησή της και στο τέλος είναι  το δίκαιο που επιβάλλεται και κυριαρχεί, αρκεί να παραμείνουμε ακλόνητα πιστοί στις αρχές μας, στους σκοπούς και στους στόχους μας».

Για τους μαχητές της αντίστασης κατά του φασιστικού πραξικοπήματος και της φασιστικής εισβολής των Τούρκων, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «κανένας λόγος δεν επαρκεί για να επαινέσει τον ηρωισμό τους».

Πρόσθεσε ότι «πολέμησαν γενναία εναντίον υπέρτερων δυνάμεων, περήφανοι και αξιοπρεπείς, υπερασπίστηκαν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, πολέμησαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία, διαφύλαξαν την Κυπριακή Δημοκρατία, άλλοι έπεσαν αγωνιζόμενοι, άλλοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ».

«Είναι όλοι ήρωες, τους τιμούμε όλους σήμερα και το πνεύμα του αγώνα τους, ας διαποτίζει την ψυχή μας και ας ενισχύει την αντίστασή μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του.