Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα δύσκολα που έπονται στην οικονομία λόγω της ακρίβειας που χτυπά κόκκινο σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκρουσε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

«Το φθινόπωρο θα είναι ίσως δυστυχώς και πιο δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία, να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπιστία της χώρας για να μπορεί να στηρίζει και θα χρειαστεί να στηρίξουμε επιπρόσθετα αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε ο κ.  Νεοφύτου.  

Ταυτόχρονα με τις αναφορές Αβέρωφ Νεοφύτου για την οικονομία, το εκλογικό επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την ΠτΔ, Ανδρέα Μαυρογιάννη απαιτούσε την λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση για ανακούφιση των πολιτών, που έχουν γονατίσει από τον πληθωρισμό που άγγιξε το 10% τον Ιούνιο. 

«Όσο ποτέ άλλοτε, είναι αδήριτη ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων περιορισμού της διάβρωσης των εισοδημάτων των πολιτών και της συγκράτησής του επιπέδου κατανάλωσης της οικονομίας της χώρας», ανέφερε το Εκλογικό Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Σε πιο επικριτικό ύφος ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κάλεσε κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα, να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία. 

«Πόσω δε μάλλον που αυτή η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το μέγεθος της κατάστασης. έχει ευθύνες για το γεγονός ότι τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια στα καύσιμα κρατούν εδώ και χρόνια. Έχει ευθύνες που εδώ και 9 χρόνια δεν έχει εισαχθεί φ.α για ηλεκτροπαραγωγή και η χώρα υστερεί δραματικά στις ΑΠΕ κι έτσι κάθε χρόνο πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ σε ρύπους.», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς. 

Περί τενέκκας 

Για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ερωτήθηκε σήμερα στο περιθώριο της επίσκεψής του στην εταιρεία Intership Navigation ο υποψήφιος για την ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου, παραπέμποντας στην τενέκκα. 

«Η τενέκκα διέψευσε και τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και τα exit polls. Μην ξεχνάτε είμαστε το κόμμα του Κληρίδη και μάθαμε να δουλεύουμε καλά για την τενέκκα.», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου. 

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις βουλευτικές εκλογές του Μαίου του 2021, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις ήθελαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεύτερο κόμμα, στο τέλος όμως διαψεύστηκαν.