Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δησυ

 Η πρώτη τοποθέτηση του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά το πράσινο φως της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 είναι γεγονός. 

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «από σήμερα ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είναι και επίσημα ο πρόθυμος συνεργός στην προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να επανέλθει πάση θυσία στην κυβέρνηση».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «,παίνει τέρμα στην υποκρισία της ψευδεπίγραφης «ανεξαρτησίας». Επισημοποιούνται οι  συμφωνίες που έγιναν εδώ και καιρό, πίσω από κλειστές πόρτες και με μόνο κοινό σημείο την άκρατη επιθυμία του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη να ανέλθουν και να διαμοιραστούν την εξουσία».

Έπειτα ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι και επίσημα ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «επιλέγει με τον πλέον εμφατικό τρόπο να σταθεί απέναντι στην παράταξη και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού».

«Το ΔΗΚΟ και ο κ. Χριστοδουλίδης συνεργάζονται - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - στη βάση ενός πλαισίου πολιτικής που ετοίμασε το ΔΗΚΟ. Ποιο είναι όμως αυτό το πλαίσιο; Και ποιες είναι οι θέσεις του κ. Χριστοδουλίδη που το ΔΗΚΟ αποδέχθηκε, εάν υπάρχουν; Οι πολίτες δικαιούται να γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής της συναλλαγής. Ειδικά από την ώρα που το ΔΗΚΟ ζητά την αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας, στην οποία προφανώς ο κ. Χριστοδουλίδης έχει συναινέσει. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά έναντι οποιασδήποτε άλλης συνεργασίας θα είχε ως κύριο πυρήνα τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τις πολιτικές του», αναφέρει η ανακοίνωση ΔΗΣΥ.

«Δεν περιμένουμε ότι το ΔΗΚΟ και ο υποψήφιος του θα δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του συνεταιρισμού. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν πλέον μπροστά τους ξεκάθαρες επιλογές», σημειώνεται καταληκτικά.