Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Λευκός καπνός» βγήκε από τις Βρυξέλλες όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής άναψαν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Μιλώντας για μία «ιστορική στιγμή» τόνισε ότι «αυτό είναι ένα καίριο βήμα στην πορεία σας προς ένταξη στην ΕΕ».

 Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μία καλή μέρα για την Ευρώπη και πως η Ουκρανία και η Μολδαβία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

 Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του στα social media εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για ιστορική στιγμή για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ». Σημειώνεται πως ο κ. Ζελένσκι παρενέβη στη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έγραψε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter πως «η πρόοδος εξαρτάται πλέον από τους εταίρους. Οι όροι της διαδικασίας διεύρυνσης είναι σαφείς και όλα θα είναι αξιοκρατικά».