Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κομματα

Την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσε η χθεσινή επίσκεψη του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αμμόχωστο. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουκουμάς, έκανε λόγο για προεκλογικούς λαϊκισμούς του προέδρου του ΔΗΣΥ. 

«Η χθεσινή επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι θύμισε τους παλαιότερους θεατρινισμούς του στα πρατήρια καυσίμων. Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς. 

Η δήλωση της Εζεκίας Παπαϊωάννου όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πινδάρου. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου, επέστρεψε τα πυρά κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για ξύλινη γλώσσα και προσπάθεια να διαβάλει την ενότητα του λαού. 

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε στο Βαρώσι όχι για τις εκλογές αλλά για την πατρίδα. Απέφυγε κάθε δήλωση προεκλογικής υφής. Και από εκεί, ανάμεσα στα μηνύματα που έστειλε ήταν και αυτό: Με ενότητα να πορευτούμε γιατί αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος. Αναμέναμε από το ΑΚΕΛ να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα ενότητας» απάντησε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητριίου. 

Την κίνηση Αβέρωφ Νεοφύτου, επέκριναν χθες και οι εκ των ανθυποψηφίων του για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης και Μάριος Ηλιάδης. 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε θέματα υγεία, ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει το ΓΕΣΥ με τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. 

«Το ΓΕΣΥ είναι από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το ΓΕΣΥ, συζητήσαμε προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν», ανέφερε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να στηριχθούν και να εκσυγχρονιστούν ώστε να αποτελούν την πρώτη επιλογή του Κύπριου πολίτη», είπε ο κύριος Κουκουμάς. 

Σε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος για την προεδρία Αχιλλέας Δημητριάδη, με αφορμή την πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο προτείνει την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας ΟΗΕ – ΕΕ για θεσμοθετημένη συνεργασία των δύο κοινοτήτων στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. 

Ενώ στον «αέρα» βγήκε σήμερα η νέα ιστοσελίδα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Κολοκασίδη.