Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φουατ οκται ερσιν ταταρ

Ξεκάθαρη απόδειξη της αδιαλλαξίας της Αγκύρας, χαρακτηρίζει η Λευκωσία το περιεχόμενο της επιστολής Τατάρ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Σε δήλωση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει ότι Τουρκία και κατοχικό καθεστώς για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουν τις απαράδεκτες αξιώσεις για αναγνώριση ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

«Κάτι που βεβαίως εξυπηρετεί τον στόχο τους να οδηγηθούμε σε λύση δυο κρατών και κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε αποδεκτό. Θα αναμένουμε τις προτάσεις που όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κύριος Τατάρ προτίθεται να υποβάλει, ξεκαθαρίζοντας πως για να υπάρχει βάση για συζήτηση τους, αυτές θα πρέπει να συνάδουν με όσα προβλέπονται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, το διεθνές δίκαιο και τα όσα μας επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. 

Τουρκία και ψευδοκράτος, διατυμπάνισαν για άλλη μια φορά τις προθέσεις τους κατά τη διάρκεια δηλώσεων του τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, που ακολούθησαν την συνάντηση τους το απόγευμα στην κατεχόμενη Λευκωσία. 

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκταϊ, «οι μονομερείς κραυγαλέες που υποβάλλονται από την ε/κ πλευρά ως ΜΟΕ δεν , δεν μπορούν να πάνε πιο πέρα από το να είναι σχέδια αύξησης της καταδίωξης τυραννίας». 

«Σε απάντηση στην επιστολή και τις εισηγήσεις του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη, θα προτείνουμε την συνεργασία των δύο κρατών. Θα μεταφέρω τις συγκεκριμένες προτάσεις μας τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. 

Επίσης ο Φουάτ Οκτάι βρίσκεται στα κατεχόμενα για να προετοιμάσει πιθανή κάθοδο Ερντογάν στα κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα κατά τη διάρκεια των προκλητικών πανηγυριών, αναμένεται να κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου και δεν αποκλείεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. 

Την ίδια ώρα το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους με ανακοίνωση επικρίνει την Κυπριακή Δημοκρατία για την συμφωνία για αγορά στρατιωτικών ελικοπτέρων από την Γαλλία. 

Μεταξύ άλλων διατυπώνει τον προκλητικό ισχυρισμό ότι η ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς απειλεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και την σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.