Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

Για παλαιότερους θεατρινισμούς έκανε λόγο σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς όσον αφορά τη χθεσινή επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι.

«Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι γιατί η νέα λεηλασία που υφίσταται από την κατοχική δύναμη είναι αλάτι στις πληγές του προσφυγικού κόσμου και νέο έγκλημα διαρκείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αν θέλει να πει κάτι για την Αμμόχωστο, πρέπει να απολογηθεί στους Αμμοχωστιανούς για τις δηλώσεις του, τον Αύγουστο του 2020. 

«Τότε που δήλωνε ότι «δεν ανησυχεί», που προέβλεπε εξελίξεις μέχρι τον Οκτώβριο και έκανε κι εκτιμήσεις μάλιστα ότι δεν θα συνεχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια. Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι απειλές της κατοχικής δύναμης για την Αμμόχωστο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Όταν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, πώς αναμένει κανείς να δρούσαν ή να δράσουν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας; Πώς θα μπορούσε κανείς να τους εμπιστευτεί την τύχη του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου, όταν αποτυγχάνουν να προβαίνουν σε ορθές εκτιμήσεις;», σημείωσε.