Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Νικόλας Παπαδόπουλος

Με μια ανακοίνωση τεσσάρων παραγράφων, ανακοινώθηκε η εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ προς την ΚΕ του κόμματος που συνέρχεται την ερχόμενη Κυριακή για την λήψη τελικών αποφάσεων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. 


«Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως έχουν τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας τις γραπτές θέσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων, με τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα συζήτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.


Η εξέλιξη αναμενόμενη μετά και τις επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, αν και κατά τη διάρκεια και της σημερινής συνεδρίασης να σημειωθεί ότι εκφράστηκαν μεμονωμένα και απόψεις κατά της υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη. 


Σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος είχε συναντήσεις με τις ηγεσίες ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΕΟ. 


Κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει και τις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου περί της δικής του original υποψηφιότητας, τονίζοντας ότι σέβεται κάθε ανθυποψήφιό του. 


Χθες βράδυ ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση φίλων και εθελοντών στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. 

«Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο μας. μιλήστε σε όλους για την πρότασή μας. πείτε τους ότι είμαστε όλοι ίσοι ως προς την ψήφο μας. πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε όλοι ίσοι και ως όλα τα άλλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 


Συνεχείς επαφές και συναντήσεις πραγματοποιεί και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες που πραγματοποιούνται στα γραφεία, που θα στεγάσουν το επιτελείο του.