Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτδ

Εάν προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των ΗΕ είναι καλοδεχούμενες, εάν όμως συνεχίζουν την απαράδεκτη θέση που τηρεί η τουρκική πλευρά, τότε καλύτερα να μην υποβληθούν, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια της μαρίνας Αγίας Νάπας, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως και η λύση ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένα και ότι θα υποβάλει νέες προτάσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εάν οι προτάσεις του θα συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είναι καλοδεχούμενες. Εάν θα συνεχίσουν να τηρούν την αδιάλλακτη και απαράδεκτη θέση που τηρούν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι καλύτερα να μην τις υποβάλει καν».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

Στολίδι της Μεσογείου χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη μαρίνα Αγίας Νάπας, τα εγκαίνια της οποίας τελεί απόψε.

Προσερχόμενος στα εγκαίνια και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εκφράζω τον θαυμασμό μου για τη μαρίνα Αγίας Νάπας, μια επένδυση που οφείλεται χάρη στον κ. Σαουϊρι και τον φίλο κ. Καραμοντάνη, αλλά χάρη στο όραμα του κ. Σαουϊρι έγινε πραγματικότητα μια μαρίνα που αποτελεί το στολίδι της Μεσογείου».