Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Ολομέτωπη επίθεση κατά των ανθυποψηφίων του Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως επίσης και κατά του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας τα όσα παράδοξα κατά την έκφραση του συμβαίνουν στην Κύπρο. 


«Τι είναι αυτά τα νέα ήθη; Είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, αύριο υποψήφιος του ΔΗΚΟ και την ίδια στιγμή παραμένει Συναγερμικός.  Έχουμε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει υποψήφιο που δεν ήταν υποψήφιος. Έχουμε τρεις υποψήφιους. Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και τον «original» δηλαδή αυτόν του ΔΗΣΥ», ανέφερε κ. Νεοφύτου. 


Επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του για debate, ο κος Νεοφύτου διερωτήθηκε τί είναι αυτό που φοβούνται και κρύβονται οι ανθυποψήφιοι του, ενώ χαρακτήρισε υπεροπτική την θέση Χριστοδουλίδη ότι δεν πρέπει να αγχώνονται όσοι ζητούν επίμονα debates. 


«Είμαι στην πολιτική αρένα στην πρώτη γραμμή από το 1991. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει από ανθρώπους που δεν διεκδίκησαν μέχρι σήμερα καμιά εκλογή. Ξυπόλητος ξεκίνησα από την Αργάκα και δεν μου χαρίστηκε τίποτα.», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.  


Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νεοφύτου σε αυτές τις κομματικές αντιπαραθέσεις, ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΔΗΚΟ, ο οποίος έκανε λόγο από το ΜΜ του Αντ1 για απομόνωση του προέδρου του ΔΗΣΥ. 
«Όταν μας έχει ανάγκη, όταν μας χρειάζεται να βάλουμε τα πράγματα κάτω για να ψηφίσουμε νομοσχέδια με πολιτικό κόστος, είμαστε οι καλύτεροι συνεργάτες, αξιόπιστοι, θέλουμε το καλό της χώρας. Όταν έχουμε εκλογές και ο ίδιος απομονώνεται, και έρχεται σε αντιπαράθεση με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, και ειδικά με εμάς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είμαστε οι χειρότεροι, είμαστε ψευδοπατριώτες, είμαι λαϊκιστές, είμαστε οι καταστροφείς της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. 


Το γάντι, από την ίδια εκπομπή σήκωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς. 


« Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Αυτός που ξεκινά πρώτος δεν τερματίζει και πρώτος, για αυτό ο Αβέρωφ Νεοφύτου τρέχει μόνος του και Έρχεται τελευταίος..», σημείωσε ο κ. Κουκουμάς. 
Κάλεσε δε τους κυρίους Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη να τοποθετηθούν στα ζητήματα της ακρίβειας και της ΑΤΑ.