Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νικόλας Παπαδόπουλος

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου στη λογική των κομματικών αντιπαραθέσεων διαμηνύει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτές τις προεδρικές, το ΔΗΚΟ δεν θα πορευτεί στην πεπατημένη λογική των κομματικών συνδιαλλαγών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι», λίγη μόλις ώρα μετά το τετ α τετ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, εκεί όπου φαίνεται να «κλείδωσε» και η συμφωνία των δυο πλευρών για σύμπλευση ενόψει Φεβρουαρίου.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αυτές διατυπώθησαν και χθες βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «μας είπε πάρα πολλά στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ. Μας αποκάλεσε ψευδοπατριώτες, λαϊκιστές, ανεύθυνους, ότι θα οδηγήσουμε την χώρα σε καταστροφή». 

Δεν σταμάτησε όμως εδώ, λέγοντας για τον Αβέρωφ Νεοφύτου:

Όταν μας έχει ανάγκη, όταν μας χρειάζεται να βάλουμε τα πράγματα κάτω για να ψηφίσουμε νομοσχέδια με πολιτικό κόστος, είμαστε οι καλύτεροι συνεργάτες, αξιόπιστοι, θέλουμε το καλό της χώρας. Όταν έχουμε εκλογές και ο ίδιος απομονώνεται, και έρχεται σε αντιπαράθεση με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, και ειδικά με εμάς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είμαστε οι χειρότεροι, είμαστε ψευδοπατριώτες, είμαι λαϊκιστές, είμαστε οι καταστροφείς της χώρας».

Συνέχισε λέγοντας πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου μέχρι σήμερα επιτίθεται σε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, ακολουθώντας μια διχαστική προσέγγιση του τύπου όλοι οι υπόλοιποι πλην ΔΗΣΥ, οδηγούν την χώρα στην καταστροφή.

Εκτίμησε παράλληλα ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Νεοφύτου είναι η συσπείρωση του ίδιου του κόμματος, ως εκ τούτου και ο λόγος του απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα κομματικό ακροατήριο. «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νεοφύτου σε αυτές τις κομματικές αντιπαραθέσεις» σχολίασε ενδεικτικά.

Για το ΔΗΚΟ όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος σημασία έχουν οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις, όπως αυτές που κατέθεσε σήμερα ο ίδιος στον Νίκο Χριστοδουλίδη, με την ελπίδα όπως αυτές, μέσω ενός πολιτικού διαλόγου, θα βρεθούν οι χρυσές τομές προς όφελος των πολιτών.

Ανέφερε παράλληλα πως όλο το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν όλες οι απόψεις και εισηγήσεις των στελεχών και απλών μελών του κόμματος.

Θεωρώ ότι αυτός ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, έχουμε αποκομίσει μια εικόνα για το τι θέλουν τα στελέχη μας, η κοινωνία, η βάση του κόμματος. Αυτά όλα τα πολιτικά δεδομένα θα αξιολογηθούν, το ΔΗΚΟ θα πάρει τις δικές του αποφάσεις, και θα τεθούμε και εμείς στην κρίση των πολιτών.

Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως στον διάλογο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, δεν τέθηκε θέμα συνδιαλλαγής σε επίπεδο υπουργείων και νομής της εξουσίας.