Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

Δημόσιο κάλεσμα εκ νέου σε Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Την ώρα που οι δημόσιες αντεγκλήσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, ο κ. Νεοφύτου αφήνει αιχμές προς ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας τον χαρακτηρισμό του «Δούρειου Ίππου» ως προς τις επιλογές τους για τις επερχόμενες Προεδρικές.

«Μας έλεγαν ότι θάψαμε το Κυπριακό, ότι ήμασταν διεφθαρμένοι» σχολίασε ο κ. Νεοφύτου, θέτοντας ανοικτά το ερώτημα:

«Και ποια είναι η επιλογή του ΑΚΕΛ; Ο διαπραγματευτής του Αναστασιάδη, της κυβέρνησης του Συναγερμού. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ μας έλεγαν ότι θάψαμε το Κυπριακό και ότι είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι. Και ποια θα είναι η επιλογή του; Η προσυμφωνημένη επιλογή».

Αναφορικά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σχολίασε πως ήταν αυτός που έπαιρνε αποφάσεις ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ενω ως Υπουργός Εξωτερικών είχε ρόλο στη διαχείριση του Κυπριακού. Διερωτήθηκε επ΄ αυτού, με πιο κριτήριο το ΔΗΚΟ κατηγορεί την Κυβέρνηση, όταν ουσιαστικά έχει «δώσει τα χέρια» με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι:

«Δεν έχουν προτάσεις δικές τους, και θα πάνε να χρησιμοποιήσουν αυτούς που προσφέρονται για να αλώσουν τον ΔΗΣΥ».

Κατά τον κ. Νεοφύτου, όλοι πρέπει να βγουν μπροστά και να παραθέσουν τις θέσεις τους ενώπιον του λαού. Σε ένα debate όπου ο λαός θα αποκομίσει τις πραγματικές πολιτικές θέσεις και προτάσεις ενός εκάστου του υποψηφίου. Αφήνοντας εκ νέου αιχμές, πως οι κ. Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, «κρύβονται» και κερδίζουν χρόνο.

Χαρακτηριστική η δηκτική του αναφορά:

«Μα δεν θα πάμε σε εκλογές απολιτίκ και πολιτικές Instagram. Ο κόσμος θέλει να ακούσει προτάσεις».

Δήλωσε μάλιστα με νόημα:

«Όταν η χώρα σερνόταν στα βράχια, πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Αβέρωφ ήταν στην πρώτη γραμμή»;


Γιατί Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο κ. Νεοφύτου αιτιολόγησε την προοπτική της δικής του υποψηφιότητας έναντι όποιας άλλης, σε δυο βασικούς πυλώνες.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι τεράστιες, και το διακύβευμα αυτών ακόμη μεγαλύτερο. Ανέφερε ότι «μπροστά μας έχουμε ένα ναρκοπέδιο. Χρειάζονται εμπειρίες, χρειάζονται δοκιμασμένοι. Αυτοί που μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες, να λύνουν προβλήματα. Και στην προσπάθεια μας, να δώσουμε λύσεις, τραυματιστήκαμε. Το γνωρίζω ότι δεν είμαστε αρεστοί, αλλά σώσαμε τον τόπο».

Ο δεύτερος πυλώνας κατά τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, έγκειται στην ίδια την δυναμική του κόμματος, κάνοντας λόγο για μια ισχυρή και δοκιμασμένη ομάδα, η οποία έχει δυναμικά ερείσματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ώρα που η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού τα τελευταία 10 χρόνια, έχει να επιδείξει μια σειρά από επιτυχίες, οι οποίες έφεραν την Κύπρο σε θέση να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.