Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφανος στεφανου

Η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πολλά και σοβαρά αδιέξοδα που προκλήθηκαν από τη δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι «η ανάγκη για να υπάρξει αλλαγή πορείας στον τόπο φωνάζει από παντού».

Σε ομιλία του σε εκδήλωση της επαρχιακής επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, στην Πλατεία Ηρώων, προς τιμή της επετείου της 16ης Ιουνίου 1943, στην παρουσία και του υποψήφιου για την προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως το κόμμα στέκεται απέναντι στα φαινόμενα του φασισμού και νεοφασισμού που απειλούν τον σύγχρονο κόσμο.

«Τα παραδείγματα ανά τον κόσμο είναι πολλά και δυστυχώς τέτοια έχουμε και στη χώρα μας», είπε και πρόσθεσε πως «οι δικοί μας κυβερνώντες, του Δημοκρατικού Συναγερμού, συχνά ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, δανείζονται τη ρητορική της και συχνά χρησιμοποιούν τις ψήφους της για να βρίσκονται στην εξουσία και να περνούν τις πολιτικές τους».

Το διακύβευμα, συνέχισε, παραμένει και σήμερα το ίδιο, όπως και τότε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο από τα μισάνθρωπα ιδεολογήματα, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του τόπου και την πρόοδο του λαού μας».

Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε πως «η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πολλά και σοβαρά αδιέξοδα, που στην πλειοψηφία τους προκλήθηκαν από τη δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και τις πολιτικές που εφαρμόζουν».

«Πολιτικές, οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται από ευαισθησία για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αντίθετα, χαρακτηρίζονται από μια αναλγησία σε σχέση με τις ανάγκες, τα προβλήματα του απλού ανθρώπου», συμπλήρωσε.

Την εικόνα της καταθλιπτικής και επικίνδυνης κατάστασης συμπληρώνει το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό, πρόσθεσε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ότι «οι προεκτάσεις της ντε φάκτο διχοτόμησης είναι πλέον πολύ ευδιάκριτες επί του εδάφους και δυστυχώς αποδεικνύουν αυτό για το οποίο για δεκαετίες αναδεικνύει το ΑΚΕΛ, ότι η διχοτόμηση δεν μπορεί να αποτελεί λύση, αλλά αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η διχοτόμηση, είπε «αποτελεί συνεχή απειλή για την επιβίωση του λαού μας και ημών αλλά ιδιαίτερα των Τουρκοκυπρίων και ενόσω συνεχίζεται η ντε φάκτο κατοχή και διαίρεση καμία κατάκτηση και κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ενώ το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας είναι συνεχώς υπό αμφισβήτηση».

«Η ανάγκη για να υπάρξει αλλαγή πορείας στον τόπο φωνάζει από παντού. Ο κατήφορος πρέπει να τερματιστεί. Η μιζέρια και η απαισιοδοξία πρέπει να τελειώσουν. Τα αδιέξοδα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην προοπτική και στην αισιοδοξία», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

Ανέφερε δε πως «το αύριο της πατρίδας μας μπορεί να διασφαλιστεί με την προοδευτική αλλαγή» και ότι αυτή θα έρθει με την εκλογή του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενός ανθρώπου «που καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας, υπηρέτησε με πάθος την Κύπρο, τον τόπο μας, τον λαό μας και ανεξαρτήτως Προέδρου και Κυβέρνησης που υπηρέτησε, όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα και αυτό δεν είναι τυχαίο», είπε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνέχισε, είναι ένας άνθρωπος που έχει τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την ευαισθησία και την εντιμότητα, που διαθέτει τις σχέσεις και το κύρος στο διεθνές πεδίο, για να ηγηθεί της προσπάθειας να βγάλουμε την Κύπρο από τα αδιέξοδα και να τη βάλουμε ξανά στον δρόμο της μόνιμης ειρήνης, της προόδου και της προκοπής.

Σ’ αυτή την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ξανά υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια τον τόπο μας, «χωρίς μεγάλα και παραπλανητικά λόγια, χωρίς κούφια άνευ σημασίας συνθήματα», ανέφερε και σημείωσε ότι «από συνθήματα, οβιδιακές μεταμορφώσεις και ανέξοδα ''δεσμεύομαι'' ο λαός μας έχει τραυματικές και πικρές εμπειρίες».

Από τον Φεβρουάριο η Κύπρος ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα και σ’ αυτό το ιστορικό καθήκον και πάλι το ΑΚΕΛ μπαίνει μπροστά, κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου.

ΑΚΕΛ – Εκδήλωση για την επέτειο της 16ης Ιουνίου 1943
ΑΚΕΛ – Εκδήλωση για την επέτειο της 16ης Ιουνίου 1943
ΑΚΕΛ – Εκδήλωση για την επέτειο της 16ης Ιουνίου 1943