Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Έδαφος κερδίζει στην ΕΔΕΚ το ενδεχόμενο συμπόρευσης στις Προεδρικές Εκλογές με την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Αυτό διαφάνηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος, αλλά και στο κλίμα που επικράτησε στο πρωινό τετ-α-τετ του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Ενδεικτική η δήλωση Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική και πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις. 

«Όλα τα προβλήματα μπορούν να υπερπηδηθούν. Σε μια συνεργασία δεν μπορεί όπως έχουμε πάρα πολλές φορές εκβιαστικά το ένα μέλος να επιβάλει τις απόψεις του στο άλλο μέρος», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος χθες βράδυ μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στη Λευκωσία, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ σχολίασε τις εκατέρωθεν προσκλήσεις για τη διεξαγωγή τηλεμαχιών. 

«Νιώθω ότι υπάρχει πολλή άγχος για τα debate. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη είμαστε υπέρ των debate όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Αντιλαμβάνεσθε ότι προέχει ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών. Αυτούς λέμε όλοι ότι επιθυμούμε μέσα από το πρόγραμμα μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πινδάρου. 

«Σήμερα ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη θέση του πως θα συνεχίσει να κρύβεται. Τον ρώτησαν για τα debate και απέρριψε αποδεχόμενος. Η τακτική της άδειας καρέκλας συνεχίζεται από μέρους του. Γίνονται συζητήσεις και δεν εκπροσωπείται, δεν καταθέτει θέσεις. Εμείς επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Χωρίς άγχος. Πως οι εκλογές είναι εξόχως πράξη πολιτική», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Να σημειωθεί ότι χθες βράδυ την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής του Κινήματος, Κωστής Ευσταθίου, έδινε το παρών του σε προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Κολοκασίδη. Επίσης μεταξύ του κοινού ήταν και ο Αντιπρόεδρος των Οικολόγων, Κυριάκος Τσιμίλλης. 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες σε ειρηνική επανάσταση και παρουσίασε πέντε σημεία κλειδιά για να γίνει αυτό πραγματικότητα. 

«Αλλαγή δεν πρόκειται να έλθει από μόνη της. Αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει τυχαία. Μόνο με μια ειρηνική επανάσταση της σιωπηρής πλειοψηφίας και μόνο με ένα αγωνιζόμενο λαό ο οποίος είναι έτοιμος να πει φτάνει πια», επισήμανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης. 

Η ακρίβεια και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη με την ηγεσία της ΠΕΟ. Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ του καθορισμού πλαφόν στη φορολογία επί της τιμής των καυσίμων, για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.
 
«Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια της, να μειώσει τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, να πάρει μέτρα για έλεγχο της αισχροκέρδειας, να μειώσει τις διπλές φορολογίες», τόνισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η Γενική Γραμματέας της Συντεχνίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ο κ. Μαυρογιάννης κατανοεί τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας. 

«Με θέσεις και προτάσεις που ακριβώς οδηγούν στο να έχουμε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι πιο δίκαιη πιο ισορροπημένη», σημείωσε η Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
Η πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο ανακοίνωσε την υποστήριξη της προς τον Αχιλλέα Δημητριάδη. 

«Ως πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος και με ένα πλήρης πρόγραμμα αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες και τις θέσεις του δικού μας κόμματος», είπε ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο», Πιέρος Κάρουλλας. 

Από τη μεριά του ο Αχιλλέας Δημητριάδης, τόνισε πως «η προσπάθεια αυτή μέσα στον πολιτικό στίβο είναι μια άλλη διάσταση να εφαρμόσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί στην Κύπρο έχουμε έλλειψη».

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το αυριανό ιδεολογικό πολιτικό συνέδριο τις εργασίες του οποίου θα ανοίξουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.