Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οι98θγ

Τη θεσμοθέτηση απευθείας διαλόγου Κυβέρνησης – επιχειρηματικής κοινότητας, ανακοίνωσε από το βήμα της 63ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«Θα είστε στο Προεδρικό στα τέλη Μαΐου μαζί με το ΚΕΒΕ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών, έτσι ώστε, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία όλων εσάς, των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρούμε μαζί μπροστά».

Παρόμοια πρακτική ξεκινήσαμε πέρσι με τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Την ερχόμενη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην εξέταση του πλάνου υλοποίησης των 88 δράσεων που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση στις αρχές του έτους. Και όπως ανεφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις και τους εξωγενείς παράγοντες, η κυπριακή οικονομία αντέχει σε κλυδωνισμούς και καταγράφει το τρέχον έτος το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Σημείωσε, παράλληλα, την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και παράλληλα δεδομένη είναι η πολιτική βούληση για μηδενική ανοχή σε πρακτικές οι οποίες εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«Η ενίσχυση του ονόματος και της φήμης της χώρας μας είναι επιβεβλημένη και οφείλουμε να προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω μας οριστικά πλέον πρακτικές που εξέθεσαν το όνομα της χώρας μας στο παρελθόν. Είναι ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε από κάθε σκιά που πλήττει την αξιοπιστία της Κύπρου και που αποτελεί, ανάμεσα σε άλλα, τροχοπέδη στην προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ακόμη ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ενέργειας και εξεύρεσης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού.  Ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για επιτάχυνση και διευκόλυνση των διαδικασιών εξεύρεσης κατάλληλου εργατικού δυναμικού

Στην έλλειψη εργατικού δυναμικού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη δική του ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Αντώνης Αντωνίου.

Αντώνης Αντωνίου – Πρόεδρος ΟΕΒ

Η Κύπρος πρέπει να αγκαλιάσει την πολυπολιτισμικότητα, να αναγνωρίσει τα οφέλη που αυτή φέρνει με την ενδυνάμωση της οικονομίας μας, χωρίς εμπόδια στην νόμιμη έλευση ξένου εργατικού, επιστημονικού η άλλων εξειδικεύσεων εργατικού δυναμικού στη χώρα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σταύρος Σταύρου, ενώ απονεμήθηκε και αναμνηστικό στον αφυπηρετούντα αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΟΕΒ Κώστα Χριστοφίδη.