Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοκρατικος συναγερμος

Δριμύ κριτική στο ΑΚΕΛ από τον Δημοκρατικό Συναγερμό μέσω του Εκπρόσωπου Τύπου του Ονούφριου Κουλλά. Το κόμμα της Πινδάρου απαντά στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ κάνοντας λόγο για καταστροφική κυβέρνηση που επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν πολλές φορολογίες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουλλά καλεί το ΑΚΕΛ να στηρίξει την πρόταση του ΔΗΣΥ για εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος παρά να κατηγορεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες.  Και φαίνεται να ξεχνά πως είναι η νοικοκυρεμένη πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού που επέτρεψε τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Το εξωφρενικό δε, είναι που το ΑΚΕΛ αντιδρούσε σε κάθε μείωση ή κατάργηση φορολογιών.

Υπενθυμίζουμε μόνο την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωναν 274.000 νοικοκυριά, τη μείωση της φορολογίας στους τόκους που πλήρωναν πέραν των 500.000 καταθετών και την πρόσφατη κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 που πλήρωναν πέραν των 110.000 εταιρειών. Φορολογίες που όλες επιβλήθηκαν επί ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζουμε ακόμη πως θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως προβλήθηκε μόλις προχθές από την Πρόεδρό μας, είναι πως καμία νέα φορολογική επιβάρυνση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Θα μπορούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προβάλλοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τους φορολογούμενους, να πει απλά ότι συμφωνεί με τον ΔΗΣΥ. 

Αντί να κατηγορεί τον ΔΗΣΥ για φορολογίες ας δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή μας για εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος, που θα βοηθήσει τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Ή μήπως και πάλι θα διαφωνεί το ΑΚΕΛ;