Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρισμος

Η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, βρίσκεται ενώπιον σημαντικών προκλήσεων, καθώς η έκρυθμη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ταλανίζεται από πολεμικές συγκρούσεις με απρόβλεπτες ακόμα εξελίξεις. Ενώ το πρόβλημα επιτείνεται και από την κρίση στην αεροπλοΐα, καθώς επηρεάζονται περισσότερες από 40 εταιρείες παγκοσμίως ανάμεσα τους και κάποιες οι οποίες που διατηρούν πτητικά προγράμματα προς την Κύπρο.

Αυτό επισημαίνει ο Υφυπουργός Τουρισμού, εκφράζοντας πάντως, την αισιοδοξία του πως Κύπρος θα διατηρήσει τις υψηλές πτήσεις σε τουριστικές αφίξεις και έσοδα και το 2024.

«Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι θα παραμείνουμε σε υψηλές πτήσεις. Η πρώτη διμηνία, κατέγραψε αύξηση της τάξης του 1,6%, σε σύγκριση με πέρσι. Που το περσινό έτος ήταν ένα πολύ καλό έτος για τον τουρισμό. Ένα έτος που έκλεισε με ρεκόρ εσόδων», επισήμανε ο Κώστας Κουμής.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στα τελευταία στοιχεία για τον Μάρτιο που επιβεβαιώνουν, ότι συνεχίζεται η αύξηση στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είχαμε και ένα καλό Μάρτιο. Και πλέον παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό έτος», υπογράμμισε ο κ. Κουμής.

Ο στόχος, που έχουμε θέσει, να παραμείνουμε στις ψηλές επιδόσεις του 2023 θα επιτευχθεί, εκτός δραματικού απροόπτου, κατέληξε ο κύριος Κουμής.