Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακριβεία

Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία, προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια, με προεξέρχουσα τη νέα επέκταση της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το ΚΥΠΕ, στα μέτρα δεν περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που λήγει στο τέλος του μήνα (είχε επεκταθεί στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου). Αντίθετα η κλιμακωτή επιδότηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και η καθολική επιδότηση της αύξησης για ευάλωτους καταναλωτές αναμένεται να παρατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στις προτάσεις που θα τεθούν στο τραπέζι του Υπουργικού, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση μέτρων που είχαν ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ευάλωτες ομάδες (που λάμβαναν επιδόματα του Υφυπουργείου Πρόνοιας), καθώς και η επέκταση του μηδενικού και μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, επίσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του προηγούμενου πακέτου μέτρων (περιλαμβανομένης της επέκτασης της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για ένα μήνα) ανερχόταν στα €60 εκατ.

Με βάση τις ίδιες πηγές, θα εξεταστεί ακόμη ένα μέτρο που σχετίζεται με τους λήπτες επιδόματος διακίνησης από το Υφυπουργείο Πρόνοιας.