Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας και το νέο μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί προς όφελος της ευρύτερης οικονομίας και ανάπτυξης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τουριστικού Συνεδρίου ΣΤΕΚ 2024, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Κατά το συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός: Τα νέα δεδομένα απαιτούν ένα πιο ανταγωνιστικό μοντέλο» αναπτύχθηκαν θέματα όπως η πράσινη μετάβαση, η βιωσιμότητα και η αειφορία στον τουρισμό, οι νέες τάσεις και προκλήσεις του τομέα της φιλοξενίας και ο ρόλος του κυπριακού και ελλαδικού τουρισμού στις οικονομίες των δύο χωρών.

Όπως τόνισε ο Ανώτατος Διευθυντής Τραπεζικής της Ελληνικής Τράπεζας κ. Φοίβος Στασόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. «Όλα έχουν αλλάξει. Ο τρόπος που επικοινωνούμε και ενημερωνόμαστε, ο τρόπος που συναλλασσόμαστε, ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Βλέπαμε την αλλαγή να έρχεται αλλά πλέον τη ζούμε. Στην τουριστική βιομηχανία, όπως και στον τραπεζικό κλάδο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά», τόνισε, εξηγώντας ότι η τεχνολογία έχει εξελίξει τη φύση του ανταγωνισμού, που πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με τις εταιρείες μεταξύ τους, αλλά και με τους ίδιους τους πελάτες οι οποίοι έχουν αυξημένες και εξατομικευμένες απαιτήσεις.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμβολή μας στην τουριστική βιομηχανία, στην οποία επενδύουμε διαχρονικά. Στην Ελληνική Τράπεζα τα δάνεια προς την τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύουν πέραν του 10% του συνολικού δανειακού μας χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου με αποτελεσματικά προϊόντα και διευκολύνσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κλάδου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Τράπεζά μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στον κλάδο, να είμαστε σε διαρκή επαφή με τους επιχειρηματίες και να βρίσκουμε μαζί τις κατάλληλες λύσεις για τις ανάγκες τους», πρόσθεσε ο κ. Στασόπουλος.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 250 ατόμων. Διεξάχθηκε στην παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή, πρεσβευτών, κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από τον χώρο της Ξενοδοχειακής και ευρύτερης Τουριστικής Βιομηχανίας της Κύπρου και της Ελλάδας.