Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χρηματα

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εργασίας της βουλής μπήκε το αποθεματικό του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Καυκαλίας  είναι αναγκαίο  η κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο για τη δημιουργία πραγματικού αποθεματικού στο ΤΚΑ, αλλά και κανονισμούς για καθορισμό επενδυτικής πολιτικής.  

Ανδρέας Καυκαλιάς – Πρόεδρος Επιτροπής Εργασίας

«Να μην αυξάνεται επιπλέον ο δανεισμός  της κεντρικής κυβέρνησης  από το ταμείο  όπως επίσης οι τόκοι και να αξιοποιηθούν για την δημιουργία πραγματικού αποθετικού» 

Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Γιάννης Παναγιώτου – Υπουργός Εργασίας

«Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς η βιωσιμότητα του ΤΚΑ είναι ισχυρή και με τη συνετή πολιτική της διαχείρισής του αυτή θα διατηρηθεί για πάρα πολλές δεκαετίες».

Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι προς τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο λαμβάνει τεχνική υποστήριξη  από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και στην πορεία θα αναπτυχθεί εκτενής κοινωνικός, πολιτικός και δημόσιος διάλογος.