Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδ

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών και κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το Υπουργείο είναι έτοιμο για υλοποίηση των όσων ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον τομέα της οικονομίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για το 2024, ο Υπουργός ανέφερε ότι "στους 11 μήνες της διακυβέρνησης έχουν γίνει πάρα πολλά και έχουν μπει στέρεες βάσεις για να συνεχίσουμε αυτό το παραγωγικό έργο της Κυβέρνησης".

Ο Πρόεδρος, συνέχισε, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους που "μπορεί να θεωρούνται και κάποιοι στόχοι φιλοδοξοι αλλά χωρίς στόχους δεν μπορούμε να έχουμε μία συγκεκριμένη στρατηγική και επιμέρους πρακτικές και πολιτικές για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Πρέπει να προχωρούμε μπροστά έχοντας στόχους και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να τους υλοποιήσουμε για το καλό της χώρας μας, της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας".

Τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024.

Σε ερώτηση κατά πόσον η οικονομία μπορεί να στηρίξει και τους άλλους στόχους που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, οι οποίοι απαιτούν σχετικά κονδύλια, είπε ότι "επειδή ενεργούμε προληπτικά και προγραμματισμένα έχουμε ήδη ένα προϋπολογισμό για το 2024 που είναι πλεονασματικός, έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα ακριβώς για αυτό το λόγο, για να  ανταποκριθούμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό αλλά και όσα πρέπει να κάνουμε ως μία ευρωπαϊκή χώρα σε ένα σύγχρονο κόσμο, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς".

Πηγή: ΚΥΠΕ