Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάκης Κεραυνός
Φωτογραφία: Mattpress

Πρέπει να βλέπουμε τις βελτιώσεις και να μην μένουμε στις αντιδράσεις, οι οποίες υπήρχαν πάντοτε, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε σχέση με τον διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών.

Ο κ. Κεραυνός κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο περιθώριο κοινών δηλώσεων με τον νέο Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Σταύρο Σταύρου.

«Με τόσα πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά δεν μπορώ να θυμηθώ σε καμία περίπτωση όπου κυβέρνηση με τον διορισμό συμβουλίων στης ημικρατικούς οργανισμούς δεν υπήρξαν αντιδράσεις και φωνές», ανέφερε ο κ. Κεραυνός, επισημαίνοντας πως οι διορισμοί έγιναν στην βάση ενός νέου θεσμού, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

«Επομένως, νομίζω πρέπει να βλέπουμε τις βελτιώσεις και όχι μένουμε στις αντιδράσεις οι οποίες υπήρχαν πάντοτε», είπε.

Ο κ. Κεραυνός συμπλήρωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι «έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει» και υπέδειξε αναφορές του Προέδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, Γιώργιου Αρέστη ότι είναι έτοιμος για να κάνει κάποιες εισηγήσεις για βελτιώσεις.

«Όταν εφαρμόζουμε ένα νέο θεσμό, σίγουρα στην εφαρμογή κάθε νέου θεσμού μπορεί να διαπιστωθούν και περιθώρια βελτίωσης. Όμως νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αυτός ο θόρυβος γιατί είναι ένας θόρυβος, ο οποίος πάντοτε υπήρξε στο παρελθόν και τελείωνε μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωσή μας», κατέληξε.