Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος

Αύριο οι αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού. Ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώθηκε με την συνεδρίαση του εργατικού συμβουλευτικού σώματος το απόγευμα και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν διά στόματος Υπουργού Εργασίας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού.

Ες αύριον τα σπουδαία για τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Το εργατικό συμβουλευτικό σώμα συνεδρίαζε για σχεδόν τρεις ώρες σήμερα το απόγευμα με τον Υπουργό Εργασίας να ανακοινώνει ότι ο κοινωνικός διάλογος για αναπροσαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού έχει ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση θα λάβει τελικές αποφάσεις κατά την αυριανή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.  

Γιάννης Παναγιώτου-Υπουργός Εργασίας

«Όπου θα εκδοθεί το νέο διάταγμα για τον κατώτατο μισθό. Το διάταγμα θα οριστικοποιηθεί μέσα από την συναξιολόγηση όλων των δεδομένων ώστε να είναι ισορροπημένο μεταξύ των αναγκών της κοινωνίας και των δυνατοτήτων της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό το εύρος εντός του οποίου τοποθετείται το ύψος της αύξησης περιορίστηκε σημαντικά μέσα από την διαμόρφωση συναντίληψης προς την κατεύθυνση της αύξησης και μέσα από την κατάθεση τεκμηριωμένων εισηγήσεων από τους κοινωνικούς εταίρους.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι θα κυμανθεί μεταξύ των 969 ευρώ και των 1050 όπως ήταν και οι προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον κατώτατο να κλειδώνει, εκτός απροόπτου, στα χίλια ευρώ. Το τελικό ποσό θα οριστικοποιηθεί αύριο το πρωί κατόπιν συνεννόησης των Υπουργών εργασίας και οικονομικών.

Γιάννης Παναγιώτου-Υπουργός Εργασίας

«Οι αποφάσεις μας θα περιορίζονται στο εύρος των εισηγήσεων που έχουν διαμορφωθεί δηλαδή δεν θα είναι πιο κάτω από τις εισηγήσεις που έγιναν ούτε πιο πάνω από τις εισηγήσεις που έχουν καταγραφεί». 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού ο Υπουργός εργασίας θα προβεί σε δηλώσεις τόσο σχετικά με το διάταγμα όσο και με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον κατώτατο μισθό με ορίζοντα πενταετίας μέχρι το 2028.