Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κύπρος οικονομία

Νέα συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, με μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Για τους στόχους της συνάντησης, μίλησε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Με παρουσιάσεις από υπουργούς για τα πλεονεκτήματα και τα κίνητρα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, η νέα συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στις 20 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο με ξένους επενδυτές.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ενώ η νέα συνάντηση αναμένεται να είναι  πιο διευρυμένη με μεγαλύτερο αριθμό ξένων επενδυτών.

«Ο Invest Cyprus, πέραν από την προσέλκυση και την διευκόλυνση των επενδυτών, έχει και καθήκον να είναι σε επαφή με τους επενδυτές για να ακούει τα προβλήματα τους και να προσπαθεί, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να τα αντιμετωπίσει» είπε ο πρόεδρος του Ευγένιος Ευγενίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, θα είναι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά την πρώτη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης και θα ανακοινωθούν απο τους εμπλεκόμενους υπουργούς στις 20 Νοεμβρίου. Με στόχο πάντα την βελτίωση της ελκυστικότητας της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου.

«Η κυβέρνηση θα τους παρουσιάσει δράσεις, αποφάσεις που ελήφθησαν ή θα προχωρήσουν σε σχέση με αυτά που άκουσε τον Ιούνιο. Άρα, προχωρούμε από την ανατροφοδότηση στη δράση», είπε ο κ. Ευγενίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έκθεση του FDI Intelligence, η Κύπρος κατετάγη στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη των ξένων άμεσων επενδύσεων το 2022.