Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιώργος Παπαναστασίου

Περιθώριο 15 ημερών δόθηκε στη Chevron, ώστε να απαντήσει στην επιστολή που απέστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία χθες Κυριακή.  

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, εξήγησε ότι η διαχειρίστρια εταιρία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Αφροδίτη», έστειλε επιστολή στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν την εκπνοή της περιόδου διαπραγματεύσεων, όπου και ζήτησε τέσσερις μήνες παράταση. Με την χθεσινή της απάντηση η Λευκωσία απάντησε επί τούτου, ενώ παράλληλα προτείνεται ένα διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. 

Κληθείς να σχολιάσει τη διορία των 15 ημερών για απάντηση, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι το χρονικό περιθώριο δόθηκε καθώς δεν είναι εύκολο έργο να μετρηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ στην επιστολή υπάρχουν τεκμηριωμένες οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι απαντητικές επιστολές της Chevron.  

«Όλα αυτά πρέπει να αξιολογηθούν πρώτα, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί η εταιρεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Υπουργός. 

Παράλληλα ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι θα τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να ληφθεί η αντίδραση της Chevron, πριν τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα.