Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα μειωση

Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής, με τις 48 ψήφους των παρισταμένων βουλευτών, τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο το πρωί, αφού πρώτα δημοσιευτεί η έγκριση του νομοσχεδίου στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πρόταση των κομμάτων που αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της καθυστέρησης στη ψήφιση του νομοσχεδίου την 1η Νοεμβρίου, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, θα επεκταθεί κατά τις τρείς πρώτες μέρες Μαρτίου.

Ενώ η μείωση στο πετρέλαιο  θέρμανσης θα αρχίσει 15 μέρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 15 Νοεμβρίου, με στόχο να επωφεληθούν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών.

Έτσι από αύριο: Ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή, αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, μειώνεται κατά 8 σεντς το λίτρο. Ενώ ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6.39 σεντς το λίτρο, για την περίοδο 15 Νοεμβρίου- Μαρτίου 2024. 

Νωρίτερα, είχε συνέλθει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, εξετάζοντας με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο, ενώ το δημοσιονομικό κόστος θα ανέλθει στα 21.8 εκατομμύρια ευρώ, όσον αφορά τα καύσιμα κίνησης και στα 3,8 εκατομμύρια όσον αφορά τα καύσιμα θέρμανσης.