Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Στη λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της ακρίβειας προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας εκ νέου στις πιέσεις των κομμάτων, πηγή προσκείμενη στο Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα, στο βαθμό του εφικτού, προς ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

«Δεν έχουμε σταματήσει να παίρνουμε μέτρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πάντοτε όμως στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εφαρμόζει και οριζόντια μέτρα και η πολιτική είναι να πάμε προς τα πιο στοχευμένα», αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα των μέτρων ανακούφισης από την ακρίβεια βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδοδουλίδη.

Την ώρα που το ΑΚΕΛ συνεχίζει να επικρίνει την Κυβέρνηση ότι εγκρίνει υπερωρίες για κρατικούς αξιωματούχους, αλλά κλείνει τα μάτια στα θέματα της ακρίβειας.

«Δεν φτάνει που έγραφαν υπερωρίες για την παρουσία κυβερνητικής αξιωματούχου σε κηδείες, μνημόσυνα και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, προσβάλλουν από πάνω τη νοημοσύνη των πολιτών αφού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπαθεί να διαψεύσει το έντυπο που ο ίδιος επανειλημμένα υπέγραφε.Όλα τούτα συμβαίνουν την ίδια ώρα που η ακρίβεια σαρώνει αλλά η κυβέρνηση δεν βρίσκει ούτε ένα ευρώ για στήριξη της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Το ΑΚΕΛ ζητά απαντήσεις και ανάληψη ευθύνης για το σκάνδαλο των υπερωριών, καταλήγει ο Γιώργος Κουκουμάς.