Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα μειωση

Μείωση στα καύσιμα κίνησης, κυρίως στην αμόλυβδη 95 και στο πετρέλαιο κίνησης, έως και 3 σεντς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για επιπλέον μελλοντικές μειώσεις.  

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτη, Κωνσταντίνο Καραγιώργη, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, παρά την αύξηση που ήλθε με την επαναφορά του φόρου στα καύσιμα, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης.  

 

Σε κανονικούς ρυθμούς οι ροές στα πρατήρια 

Σε κανονικούς ρυθμούς παρατηρείται η κίνηση στα πρατήρια, μετά τις αυξημένες ροές που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Πρατηριούχων, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1.  

Ο κ. Χριστοδούλου, με τη σειρά του έκανε αναφορά στην επικείμενη μείωση των τιμών καυσίμων και τόνισε ότι προς την κατεύθυνση των μειώσεων συμβάλουν και οι διεθνείς τιμές που είναι σταθερές προς τα κάτω. 

 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου σημειώθηκε αύξηση στις τιμές των καυσίμων, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον τερματισμό της επιδότησης στα καύσιμα. 
 
Οι αυξήσεις αφορούν 8,32 σεντς στα καύσιμα κίνησης, στη βενζίνη και το πετρέλαιο, και 6,83 σεντς στα καύσιμα θέρμανσης. 
 
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι την Παρασκευή, τελευταία μέρα της επιδότησης, σχηματίστηκαν ουρές στα πρατήρια καυσίμων, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που έτρεξαν για να γεμίσουν τα οχήματα τους με καύσιμα πριν την επιβολή των αυξήσεων.