Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου Χάρης Γεωργιάδης Ευθύμιος Δίπλαρος

Συμμερίζονται τις ανησυχίες του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για τη δημοσιονομική πειθαρχία της Κυβέρνησης, βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Χάρης Γεωργιάδης, του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Καυκαλιάς του ΑΚΕΛ και Σταύρος Παπαδούρης των Οικολόγων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιστολή που απέστειλε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, με την οποία σημειώνεται πως η γνώμη του Συμβουλίου παραγνωρίζεται.

Σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, «υπάρχει συστηματική έλλειψη πληροφόρησης, και ταυτόχρονα, αυτός ο σημαντικός ανεξάρτητος θεσμός, να εγείρει ανησυχίες και να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους για τη μελλοντική πορεία των δημοσίων οικονομικών».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο και για αντιφάσεις στην οικονομική πολιτική διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών.

με την αύξηση των επιδομάτων, τα δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον για φέτος, που θα στοιχίσει στο κράτος η συμφωνία για την ΑΤΑ, το άνοιγμα δύο χιλιάδων θέσεων στο δημόσιο και άλλα. Με το υπουργείο Οικονομικών, από την άλλη, να εξετάζει ακόμα το θέμα της παράτασης του σχεδίου επιδότησης του ηλεκτρισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «αυτής της στήριξης, υπάρχει οικονομική δυσκολία. Να προσλαμβάνουμε κατά χιλιάδες, ή να δημιουργούμε νέες δεσμεύσεις, πολυετείς, όπως υποδεικνύει και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, δεν ρωτάμε καν».

Οι βουλευτές ανέφεραν ότι χρειάζονται χρόνο για εξέταση, του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.