Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Συγκεκριμένες εταιρείες προχωρούν στην εκποίηση ακινήτων, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες του Σχεδίου Εστία, δήλωσε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου.

Ο Επίτροπος, δήλωσε ότι, δέχθηκε καταγγελίες σε αρκετές περιπτώσεις, όπου εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων προχωρούν με τη διαδικασία της εκποίησης ακινήτου παρόλο που τρέχουν οι διαδικασίες του σχεδίου εστία. Ο κ. Ιωάννου, τόνισε πως έχει νομολογηθεί από αποφασίσεις του επαρχιακού δικαστηρίου ότι αυτό είναι παράνομο και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία της Δημοκρατίας.

Συμπλήρωσε πως άλλες εταιρείες ενήργησαν ορθολογικά και αποδέχτηκαν την εισήγηση ή απόφαση του Επίτροπου για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου για το ειδικό δικαστήριο που πάει την Πέμπτη στο Υπουργικό, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ειδικό δικαστήριο, αλλά για ειδικής αρμοδιότητας δικαστική διαδικασία. Θα αυξηθούν οι δικαστές που θα έχουν συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να επιτυχάνεται η δικασικασία. Οι δικαστές, διευκρίνισε , ότι παρόλο που θα επιταχυνθει η διαδικασία, αυτή θα γίνεται με βάσει την κείμενη νομοθεσία.