Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΙΔΗΣ

Ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών κ. Πέτρος Γαλίδης εξελέγη Πρόεδρος της Ομάδας Ρυθμιστών Ευρώπης και Μεσογείου για Δίκτυα και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (European Mediterranean Regulators Group - EMERG) για το έτος 2024.

Η υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Γαλίδη υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Ομάδας Ρυθμιστών Ευρώπης και Μεσογείου (EMERG), ενώ, πέραν από την Προεδρία για το 2024, ο κ. Πέτρος Γαλίδης έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντα του Συμπροέδρου, εφόσον εξελέγη και Συμπρόεδρος, μαζί με το Ισραήλ, για το έτος 2023.

Το EMERG ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2008 στη Μάλτα, ως ανεξάρτητη πλατφόρμα των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών των Μεσογειακών και Ευρωπαϊκών χωρών για δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οι Χώρες Μέλη του EMERG είναι οι Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία, Ελβετία, Τυνησία και Τουρκία.

Οι αρχές του EMERG απορρέουν από τα ιδανικά και τις αρχές της Ευρω-Μεσογειακής συνεργασίας που ορίζονται στη Διακήρυξη της Βαρκελώνης της 28ης Νοεμβρίου 1995, η οποία θεσπίζει τις αρχές μιας συνεταιριστικής σχέσης που στοχεύει στην καθιέρωση της περιοχής της Μεσογείου σε κοινό χώρο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας μέσω της ενίσχυσης του πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και πολιτισμού.