Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου Κωνσταντίνος Ηροδότου Philip Lane

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Φίλιπ Λέιν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Επικεφαλής Οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνου Ηροδότου και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημαντική, όπως είπε, πρόοδο της κυπριακής οικονομίας.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει ότι ο κ. Λέιν συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνο Ηροδότου, με τον οποίο συζήτησαν για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και γενικότερα για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης.

Συνοδευόμενος από τον Διοικητή, συναντήθηκε αργότερα με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Lane, θα παραθέσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Μάκη Κεραυνό και θα συζητήσει με τους οικονομολόγους της ΚΤΚ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λέιν είπε ότι είχε σήμερα "πολύ παραγωγικές συναντήσεις" με τον Διοικητή της ΚΤΚ και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Με ικανοποίηση παρακολουθώ τη σημαντική πρόοδο της κυπριακής οικονομίας. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω την άριστη συνεργασία της ΕΚΤ με την ΚΤΚ και την πολύτιμη συμβολή του κ. Ηροδότου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ», είπε.

Ο Διοικητής της ΚΤΚ κ. Ηροδότου εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Λέιν, λέγοντας ότι η επίσκεψή του αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της ΚΤΚ και της ΕΚΤ.

Τόνισε, επίσης, τη σημαντικότητα του ρόλου της ΕΚΤ για την κυπριακή οικονομία και την ευρωζώνη. «Όπως πάντα, οι συζητήσεις με τον κ. Λέιν είναι πολύ παραγωγικές και εποικοδομητικές», σημείωσε ο κ. Ηροδότου.