Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα πετρελαιο

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου προκαλεί «έμφραγμα» στις οικονομίες, εκτοξεύοντας τις τιμές τόσο του πετρελαίου όσο και του ρεύματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση στην τιμή των καυσίμων στην Κύπρο, ενώ αυτές τις μέρες θα δούμε μια μικρή μείωση.

Για το θέμα καθώς και για το πότε θα δούμε τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται μίλησε φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λούκας Αριστοδήμου.

Από την επόμενη εβδομάδα που θα φτάσουν τα νέα φορτία με καύσιμα θα δούμε τις τιμές να αυξάνονται διαμήνυσε ο κ. Αριστοδήμου, τονίζοντας ωστόσο ότι οι τιμές τώρα θα μειωθούν μέχρι να φτάσουν τα καινούρια φορτία.

 «Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ένα διεθνές μονοπώλιο, εφόσον είναι απόφαση για μείωση της παραγωγής είναι στα χέρια τους, από τα 70 δολάρια πριν λίγες μέρες χθες πήγε στα 85 δολάρια», επισήμανε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αλλάξει απόφαση όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου ο κ. Αριστοδήμου είπε ότι δεν βλέπει να αλλάζει η απόφαση, «καθώς είναι θέμα πολιτικής, είχαν τεράστια κέρδη τον περασμένο χρόνο και φαίνεται δεν τους άρκεσαν, όλες οι εταιρίες θέλουν περισσότερα κέρδη», τόνισε.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: