Τηλεόραση Ραδιόφωνο
svb

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Silicon Valley Bank προχώρησε τελικά η First Citizens, μετά την κατάσχεση της πρώτης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η τράπεζα με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας συνήψε συμφωνία αγοράς και ανάληψης υποχρεώσεων για όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της SVB, σύμφωνα με δήλωση της Federal Deposit Insurance Corp. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων SVB περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έκπτωση 16,5 δολαρίων δισεκατομμύρια.

Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC, ενώ το ομοσπονδιακό ίδρυμα έλαβε επίσης δικαιώματα ανατίμησης μετοχών στην First Citizens αξίας έως και 500 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Silicon Valley Bank έγινε ο μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ που χρεοκόπησε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς κατέρρευσε σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για την ενίσχυση του κεφαλαίου της. Η τράπεζα υπέστη τεράστια ζημία από τις πωλήσεις των τίτλων της καθώς τα επιτόκια ανέβαιναν, προκαλώντας εκνευρισμό σε επενδυτές και καταθέτες που άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Την Παρασκευή, η First Citizens είχε χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισ. δολάρια.

Πηγή: Protothema.gr